Livrare & Returnari

Produsele se pot livra in toata tara. Transportul produselor la adresa beneficiarului se face prin urmatoarele servicii, in functie de alegerea dvs.

:
 • fara limita minima de comanda
 • alte localitati: Prioripost, 2 - 3 zile, 13 lei
 • alte localitati: Fan Courier, 1 zi, 15 lei
Timpul de expediere este intre 1 si 3 zile lucratoare. Livrarea se face la domiciliul dvs., la pretul produsului fiind adaugata taxa de expediere. Trimiterile cu PrioriPost si cu ITS Express (numai in Bucuresti) nu se vor livra sambata si duminica. Produsele sunt ambalate corespunzator. Factura fiscala este trimisa prin e-mail la adresa folosita in shop-ul online pentru a efectua comenzi.

1. Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare - persoane fizice

Potrivit art.11, Alin. (1) din O.U.G. Nr. 34/2014, consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. Conform Art 14, alin. (1) din O.U.G. Nr. 34/2014 consumatorul returneaza produsele in cel mult 14 zile de la data la care a comunicat decizia de retragere din contract in conformitate cu art. 11 din legea sus mentionata. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Conform art. 7(1) din Ordonanta de Guvern (OG) nr 130 / 2000;” Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.”

Art. 14, Alin. 3 din aceasi lege mai sus mentionata spune astfel: "Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.". S.C. Wybee S.R.L. (originale.ro) recomanda, pentru o desfasurare cat mai buna a procedurii de retur, pastrarea completa a ambalajului si accesoriilor cu care este insotit produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor mai sus mentionate.

In conformitate cu Art.13 alin. (1) din O.U.G. Nr. 34/2014 , SC Wybee SRL , se angajeaza sa restituie toate sumele primite drept plata din partea consumatorului, fara intarzieri, in cel mult 14 zile de la primirea informarii de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11.”

Pentru informatii detaliate citeste Ordonanta de urgenta nr 34/2014.

2. Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare - persoane juridice

Persoanele juridice au conditii speciale de retur, conform celor de mai jos:

 • perioada de 3 zile de la data intrarii in posesie a produsului / produselor
 • minim 3 comenzi finalizate (si nereturnate) in prealabil celei pentru care se doreste returnate cu o valoare de minim. 10.000 de lei
 • completarea formularului de retur in care se va mentiona motivul returnarii si contul IBAN (obligatoriu)
 • produsul returnat sa fie sigilat sau nefolosit * (* - in cazul produselor fara sigiliu specific – de asemenea in astfel de cazuri si aplica si conditile de la PUNCTUL 3 din politica de retur)
 • produsele acceptate ca retur, se vor returna in termen de maxim 3 zile (calendaristice) de la confirmarea de retur

In cazul in care nu se respecta conditile mai sus mentionate, singura metoda prin care se poate accepta returnarea este cu o penalizare situata intre 10% si 30%. Decizia de acceptare se va transmite intr-un termen de maxim 72 de ore de la cererea de retur.

Returnarea baniilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata initiala.

3. Produse excluse, fara drept de returnare

Aceste exceptii se aplica conform Art. 16 din O.U.G. 34/2014.

 • produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar
 • produse susceptibile de a se deteriora sau a expira rapid
 • produse consumabile desigilate aferente oricarei categorii de produse din oferta
 • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator
 • produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente
 • inregistrari audio, video, sau programe informatice sigilate desigilate
 • furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material

4. Returnarea produselor defecte de noi (DOA - Dead on Arrival)

Produsele defecte de noi (DOA - Dead on Arrival) declarate in termen de 2 zile de la receptionare se pot returna pe cheltuiala originale.ro, in cazul in care clientul nu se poate deplasa la sediul firmei. Acestea se pot inlocui in limita stocului disponibil sau se pot preda in regim normal de garantie. Retragerea din contract se poate face si ulterior predarii produsului in regim normal de garantie, in conditile legale in cazul persoanelor fizice sau contractuale in cazul persoanelor juridice.

Produsele susceptibile de nerespectarea conditiilor de garantie vor fi preluate in regim normal de garantie pentru redirectionarea catre un service autorizat in vederea diagnosticarii. In cazul in care se constata un defect de fabricatie, se va proceda la finalizarea procedurii de retur. In cazul in care se constata o nerespectare a conditiilor de garantie si automat o nerespectare a Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. 34/2014, se va proceda la diminuarea valorii produsului pentru readucerea la starea acestuia din momentul livrarii.

5. Returnarea produselor in afara prevederilor legale

Produsele aferente unor comenzi care au depasit perioada de returnare se pot accepta doar cu o penalizare aplicata la valoarea de achizitie. Valoarea penalizarii va fi calculata in functie de eventualele pierderi legate de o vanzare a produsului resigilat. Penalizarea va fi situata intre 10% si 30%. Decizia de acceptare sau refuzare va fi transmisa intr-un termen de maxim 72 de ore de la cererea de retur. Termenul de returnare al baniilor in aceste cazuri este de 30 de zile.

6. Date returnare

Returnarea se va face conform datelor de mai jos:

S.C. Wybee S.R.L.
Sos. Pacurari nr. 151, birou D1-11
70544 Iasi

Returnarea se poate face direct la sediul nostru (adresa de mai sus), prin curierat rapid (recomandat Cargus Curier sau Fan Courier) sau prin Posta Romana. Returnarile prin curierat rapid sau prin posta nu se vor face cu ramburs. Returnarea banilor se va face ulterior prin transfer bancar sau mandat postal.