Conditii pentru garantia produselor

Garantia de conformitate a produselor comercializate prin intermediul acestui site, se acorda conform legislatiei in vigoare articolul 5-14 legea 449/2003, republicata 2008 si modificata deja prin OUG 174/2008. Declaram ca produsul livrat corespunde documentatiilor de executie ale fabricantului si este in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in Romania si in Comunitatea Europeana.

Conform Legii 449/2003 aplicabila persoanelor fizice Garantia Legala de Conformitate este de 2 ani in cazul produselor nefolosite, respectiv de 1 an în cazul produselor folosite si nu este afectata de Conditiile de Garantie Comerciala prezente in acest document. Garantia Legala de Conformitate se acorda in baza Documentului de Vanzare si are termen de 2 ani in cazul în care produsul(ele) se afla într-una dintre urmatoarele conditii in momentul vanzarii:
  • 1. nu corespund descrierii facute de vanzator si nu au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model
  • 2. nu corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare
  • 3. nu corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip. Fiind de acelasi tip, nu prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Termenul de garantie comerciala este cel specificat pe documentul ce insoteste produsul. Garantia comerciala este de 30 de zile si se aplica anumitor categorii de produse, acest aspect fiind specificat pe factura. Exceptie de la garantia comerciala sunt foliile de protectie si produsele personalizate pentru cumparator. Pentru acumulatorii comercializati, garantia comerciala este de 6 luni de la data livrarii.

Garantia pentru produsele care nu sunt insotite de un certificat de garantie emis de producator/importator se solutioneaza la sediul S.C. Wybee S.R.L. prezentat in pagina de contact de catre S.C. Wybee S.R.L., prin repararea, inlocuirea sau stornarea produsului defect. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea S.C. Wybee S.R.L., expedierea se va face prin intermediul curierului rapid Fan Courier. Solutionarea garantiei se face in maxim 14 zile calendaristice.

Pentru a beneficia in cel mai scurt timp de garantie va rugam sa acordati atentie urmatoarelor:
  • 1. La constatarea eventualelor probleme, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau telefonic pentru detalierea acestora.
  • 2. Costul transportului pentru retururi, de la dvs. catre S.C. Wybee S.R.L., va fi suportat de catre firma noastra in cazul in care produsele sunt defecte.
  • 3. In cazul in care se constata ca produsele sunt functionale sau deteriorate in urma montarii sau utilizarii incorecte, plata taxelor de transport pentru returnarea acestora va fi suportata de catre client.
  • 4. In cazul constatarii unei defectiuni produsele pot fi inlocuite sau se va returna contravaloarea acestora, taxele de transport fiind suportate de catre SC Wybee SRL.

IMPORTANT!

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., produsele utilizate in conditii inadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor.

S.C. Wybee S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru defectiunile produselor comercializate, survenite ca urmare a folosirii de catre dvs. in necunostinta de cauza, ori in conditiile montarii necorespunzatoare a produselor. Pentru aceasta va rugam sa consultati manualele / instructiunile de montaj / utilizare aferente fiecarui produs. Pentru a beneficia de garantie, va rugam sa ne anuntati si sa ne trimiteti retur produsul in cel mai scurt timp posibil.

Returnarea produsului, care nu se afla in garantie, catre S.C. Wybee S.R.L. se va face folosind serviciul de transport pe care l-ati ales pentru livrarea acestuia. Coletele trimise de catre cumparator cu plata transportului la destinatie, vor fi refuzate.